Gelinlik Türüne Göre Hangi Takılar Seçilmeli?

Gelinlik Türüne Göre Hangi Takılar Seçilmeli?

Gelinlik türüne göre takı seçimi gelin adaylarının şıklıklarını arttırması için büyük önem taşıyor. Gelinliğin çok daha güzel ve etkileyici bir görünüme sahip olabilmesi için takı seçimi yapmak için de belirli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.
Straplez Modellere Takı Seçimi
Gelinliğe göre takımı seçimi için gelinlik modeli büyük önem taşıyor. Omuzların ön plana çıkacağı straplez gelinlik modelleri için takı seçiminde de dikkatli olunması gerekiyor. Bu durumda omuzlar açık kalacağı için duvağın da kısa tutulması gerekiyor. Gelin takı setleri içinden ise bu modele şık ve gösterişli modeller arasından tercih yapılabilir. Özellikle az drapeli, az dantelli gelinlik seçilmişse bu durumda pırlanta, inci ya da elmaslar ile süslü kalın kolye ve küpe seçimi de yapılabilir.
Özellikle son dönemlerin modası olan tasma kolyeler de yine tercih edilebilir. Modern gelinlik seçimi yapıldıysa bu durumda da modern tasarım takılar arasından tercih edilebilir. Eğer gelinlik düz ve sadeyse bu durumda da minimal tasarıma sahip olan modellerden seçim yapılabilir.
İnce Askılı Gelinlikler İçin Takı Seçimi
İnce askılı gelinlik için takı seçimi daha sade modellerden oluşuyor. Özellikle ince tasarıma sahip kolye ve küpeler kullanılabilir. Bir diğer seçim de kolye yerine sadece küpe tercih ederek boyun kısmının daha fazla görünür hale gelmesini sağlamak olabilir. Kombinezon tarzı bir yaka kesimi tercih edilmişse bu durumda da zümrüt küpe çeşitleri tercih edilebilir.
Kalın Askılı Gelinlikler İçin Takı Seçimi
Kalın askılı gelinlikler için takı seçimi boyun ve kulakların boş bırakılmasını gerektirir. Kalın askılar keskin kesim oldukları için yüz ve boynun sade olması ihtişamı daha iyi öne çıkarır. Bunun için zarif pırlanta bileklik modelleri iyi bir tercih olabilir. Aynı zamanda altın bileklik modelleri de yine gelinliği tamamlamak için kullanılabilir.
Kapalı Yaka Gelinlikler İçin Takı Seçimi
Kapalı yaka gelinlikler için takı seçimi sade takılardan oluşmalıdır. Tektaş pırlanta yüzük, tek inci küpeler bu gelinlik modeli için iyi bir tercihtir. Boyun kapalı olduğu için kolye kullanımına gerek yoktur. Takılar ile genel uyum göstermek için de gelinlik başında da gösterişli tasarımlar tercih edilebilir.

YORUMLAR

Lütfen mail adresinizi ve adınızı yazın