HRD Pırlanta Sertifikası Nedir?

Pırlanta seçiminde en önemli noktaların başında pırlantanın kalitesi geliyor. Şıklığı, zarafeti ve aşkı en güzel şekilde yansıtan pırlantalar kalitelerine göre belgelendiriliyor. Bu kapsamda HRD Pırlanta Sertifikası da pırlantanın kalitesine, berraklığına, kesimine ve rengine yönelik uluslararası geçerlilik kapsamında sunulan bir belge olarak öne çıkıyor.
HRD Pırlanta Sertifikası Neden Önemlidir?
HRD Pırlanta Sertifikası Belçika menşeli HRD kurumu tarafından verilen bir belgedir. Alanında dünyadaki en önemli kuruluştur. Değerli taş modelleri bu kurum tarafından teste tabi tutularak derecelendirilmektedir. Belgeyi alabilmek için ise taşın dört önemli özelliği taşıyor olması gerekir; karat, renk, kesim ve berraklık belgenin alımında en önemli özellikler olarak öne çıkar.
Pırlanta fiyatları da bu belgedeki özelliklerine göre tasnif edilmektedir. Bu bakımdan belge tasarımları kadar önemlidir. Kuruluş pırlantayı her açıdan inceleyerek şeffaf bir rapor hazırlamaktadır ve bu sayede hem mücevher firmalarına hem de müşterilere dönük olarak bu belgeleri sunmaktadır. Gerçek bir pırlantanın değeri de bu belge ile belirlenmektedir. Başka bir deyişle HRD Pırlanta Sertifikası olan pırlantalar kusursuz özellikler taşır.
HRD Pırlanta Sertifikası Sahibi Pırlanta Özellikleri
Pırlantaların özellikleri HRD Pırlanta Sertifikası ile belgelenmiş olur. Pırlantaların hepsinin ağırlık birimi karat ile ölçülmektedir. Pırlantanın büyüklüğü de ağırlık karat ile ölçümü yapıldığından karat bilgisi önemlidir. Karat ölçüsü belirleme için kuruluş çok titiz yaklaşmaktadır ve karatı tam doğru olarak ortaya çıkarmaktadır. Bu yüzden pırlantanın en doğru değeri de belirlenmektedir.
Pırlanta şeffaflık açısından da çok önemlidir. Hafif sarımsı şeffaf renkte olan pırlantalar ne kadar berrak olursa o kadar değerli olmaktadır. En kaliteli ve iyi pırlantalar şeffaf yapıya en çok kavuşan pırlantalar olmaktadır. Pırlantalar doğal yapısıyla ışık yayma ve parlama özelliğine sahiptir. Bu özelliğin yitirilmemesi pırlantanın değeri açısından son derece önemlidir. Pırlanta satın almak için şeffaflığı, rengi ve berraklığı da yine HRD Pırlanta Sertifikası ile belirgin olmaktadır. Ayrıca farklı renklerde yapılabilen renkli pırlanta modelleri için de yine renk tonunu söz konusu sertifika açıklamakta ve kullanıcıların doğru, beklentilerini karşılayan pırlanta sahibi olmaları mümkün olmaktadır.

YORUMLAR

Lütfen mail adresinizi ve adınızı yazın