Zarafetin ve Şıklığın Yansıması Safir Modelleriyle Mümkün

Zarafetin ve Şıklığın Yansıması Safir Modelleriyle Mümkün

Safir günümüz moda anlayışının klasiklerinden birisi olarak öne çıkıyor. Güzelliğin ve şıklığın bir araya geldiği safir modelleri ile birlikte kadınlar çok daha zarif ve asil bir görünüme kavuşuyor. Safir çeşitleri sayesinde güzel bir imaj yakalamak da mümkün oluyor.
Safir Nedir?
Safir yapısı itibariyle elmastan sonra en sert kristal olarak bilinmektedir. Yüksek ısılara karşı dayanıklı olan safir aynı zamanda dünyanın en pahalı mücevherleri arasında yer alır. Doğal yollarla bulunması son derece güç olan safir bu açıdan oldukça değerlidir.
Safir özellikleri bakımından asil ve büyülü bir güzelliğe sahiptir. Her bakıldığında mavinin farklı tonlarının derinliği hissedilmektedir. Safir rengi olarak mavidir ve yapısına göre mavi tonlarının farklı renklerini de içerebilir. Aynı zamanda siyaha yakın tonları da bulunmaktadır. Bazı durumlarda sarı, yeşil, turuncu gibi renklerde de bulunabilmektedir. Rengini belirleyen özünde barındırmış olduğu safir kristali elementine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin titanyum gibi farklı elementler varsa bu durumda taşın rengi de kristal mavi renginde olacaktır. Krom elementi varsa kırmıza yakın olacaktır. Renginin belirlenmesi mineral yoğunluğuna bağlı bulunmaktadır.
Safir Alırken Nelere Dikkat Edilir?
Safir kullanımı zarafetin ve şıklığın vurgulanması için son derece etkilidir. Özellikle sevdiğiniz kişiye safir hediye etmek onun çok mutlu olmasına ve kendisini de çok ayrıcalıklı hissetmesine yardımcı olur. Safir seçerken farklı modellerde bulunduğunu göz önünde tutabilirsiniz.
Safir kolye başta olmak üzere yüzük, bileklik ve küpe olarak da bulunabilmektedir. Safir modelleri de yapılarına göre karat özellikleri taşır. Her kıyafete uyum gösterecek olan küçük karat yapısına sahip olan modellerdir ancak bu modellerin de belli olma oranı düşmektedir. Büyük karat safirler ise sadece gösterişli elbiselerde ve özel günlerde tercih edilmektedir.
Bu yüzden özellikle ilk kez safir kullanılacaksa tercih orta karat olmalıdır. Her türlü kıyafete uyum gösterecek ve uzaktan belli de olacak bu karattaki safir çeşitleri sevdiklerinizi çok mutlu edebilmek için özel bir katkı sunmuş olacaktır. Safir aynı zamanda kolaylıkla temizlenen bir takı olduğundan çok uzun ömürlü bir kullanım da sunacaktır.

YORUMLAR

Lütfen mail adresinizi ve adınızı yazın