Özel ve Kıymetli Taşların Anlamlı Renkleri

Özel ve Kıymetli Taşların Anlamlı Renkleri

Değerli taşlar taşıdıkları anlamlar ile sevdiklerinize çok özel anlar yaşatmanıza yardımcı olur. Taşlar görünümleri ve kesimleri ile sevginin, aşkın, mutluluğun, bağlılığın sembolü olurken özellikle taşların renkleri de ayrı bir anlam taşır. Değerli taşların renkleri sevdiklerinize daha özel sürprizler yapabilmeniz için fırsat verir.
Tutkulu Aşkın Temsili Yakut Çeşitleri
Kıymetli taşlar arasında yakut kendisine özel göz alıcı rengi ile dikkat çeker. Çok dayanıklı yapısı ile öne çıkan yakut bu yüzden takılarda sıklıkla kullanılır. Kırmızı renge sahip olan yakut modelleri bazen seyrek de olsa pembeye yakın tonlarda da olabilmektedir. Taşıdığı canlı kırmızı renk ile çok göz alıcı bir görünüme sahip olan yakut çeşitleri aşkın, tutkunun ve gücün temsilcisi konumundadır. Yakut taşı ayrıca zafer ve cesareti de sembolize ederek çok özel anlamlar taşır. Taşıdığı anlamlar yüzünden tarih boyunca hükümdarların, padişahların, kralların en çok değer verdiği taşlardan birisi olmuştur.
Psikolojik olarak da yakut modellerinin yaşamsal enerjiyi yükselttiğine ve kişiye cesaret vererek günlük yaşamda daha iyi kararlar almasına olanak tanıdığına inanılmaktadır.
Doğallığın En Güzel Hali Zümrüt Modelleri
Zümrüt çeşitleri yeşilin en doğal halini yansıtarak sevdikleriniz için özel bir sürpriz hazırlamanızı mümkün kılar. Yeşil tonlarında olan zümrüt modelleri yapısı itibariyle oldukça değerlidir. Narin yapısı kendisine ayrı bir değer katarken zümrüt modelleri farklı işlemeler ile takı olarak kullanıldığında çok ayrıcalıklı ve özel bir görünüm sağlar. Güç taşı olarak da bilinen zümrüt antik dönemlerden beri kullanılan ve hükümdarların taşları olarak bilinmektedir. Zümrüt içinde iz ve damarlar bulunmaktadır ve bu özellik karakteristik özelliğini yansıtmaktadır. Aşk konusunda neşeyi, romantizmi, bağlılığı temsil eden bu özel taş evlilik teklifinde yüzük seçimi olarak da tercih edilmektedir.
Sadakatin Temsili Safir Çeşitleri
Sevdiğiniz için çok özel bir taş seçimi yapmak istiyorsanız safir çeşitleri bağlılığın, sevginin ve sadakatin sembolü olarak öne çıkar. Mavi ve lacivert tonlarında olmasına rağmen farklı tonlarda da bulunabilen safir yapısı itibariyle oldukça değerli ve özel bir taştır. Yüzükten bilekliğe kadar farklı formlarda işlenebilen safir rengi ile mutluluğu, bağlılığı ve her zaman kıymetli olmayı çağrıştırmaktadır.

YORUMLAR

Lütfen mail adresinizi ve adınızı yazın