Baget Kesim Pırlantada Neden Tercih Edilir?

Baget Kesim Pırlantada Neden Tercih Edilir?

Pırlanta denilince genelde akla klasik kesim çeşitleri gelmektedir. Genelde pırlanta kesimi için alışılmış olan tarz yuvarlak olarak adlandırılan kesimdir. Pırlanta kesimleri arasında bulunan bu kesim aynı zamanda ışığı en iyi şekilde yansıttığı için tercih edilmektedir. Özellikle 57 fasetten oluşan yuvarlak kesim pırlantalar en çok tercih edilen pırlanta çeşitleri arasındadır. Ama son zamanlarda baget pırlanta modelleri de tercih edilmektedir.
Baget Kesim Nedir?
Baget kesim tanımı itibariyle son derece zarif bir görünüm veren kesim yöntemidir. Genelde 14 faset özelliklerine sahip olmaktadır. Baget kesim için toplam derinlik de kesim şekli yüzünden ışığın yansımasını engellememektedir. Yuvarlak kesimli pırlantalara kıyasla baget kesim pırlantalar ışığı çok daha az yansıtma özelliğine sahiptir. Kesim yüzeylerinde yer alan özelliklerinden ötürü de doğal tasarım izlerini görmek kolay olmaktadır. Baget kesim aynı zamanda şeklinden ötürü aynı renk kategorisinde de bulunan yuvarlak kesim pırlanta taşlara kıyasla daha sarıya yakın bir görünümdedir.
Baget Kesim Nasıl Seçilir?
Baget pırlanta tercihi yapmak için yuvarlak kesim ile eşit seviyede parlaklık elde edilmesi için büyük karat seçilmesi tavsiye edilir. Baget seçiminde yüksek berraklığa ihtiyaç duyulmamaktadır. Çıplak göz ile bakıldığında belirgin olarak görülen izler yoksa baget pırlanta ideal yapıdadır. Baget kesim şeklinde ise ufak izler bulunabilir fakat bu izler yuvarlak kesimde olduğu gibi net bir şekilde görülmemektedir ve pırlantanın berraklığını da etkilemez.
Baget kesim pırlantalar aynı zamanda klasik hale gelen yuvarlak ve diğer kesim pırlantalardan da daha sade ve zarif bir yapıdadır. Farklı olunması isteniyorsa ve alternatif pırlanta tasarımlarına ihtiyaç duyuluyorsa baget kesim pırlanta tercih edilebilmektedir.
Baget Pırlanta Neden Tercih Edilir?
Baget pırlanta almak özellikle yüzük olarak tercih edilir. Özel günlerde sevdiklerinize verebileceğiniz en önemli ve değerli hediyelerin arasındadır. Nişan töreni, evlilik teklifi, düğün, doğum günleri, yıl dönümleri gibi çok özel günler için anlamlı ve göz kamaştırıcı bir hediye olma anlamı taşır.
Kullanacak kişiye göre sofistike ve şık bir stil sağlayan baget kesim pırlantalar özel gün ve geceler için uygunluk taşıdıkları gibi aynı zamanda günlük kullanım için de tercih edilir.

YORUMLAR

Lütfen mail adresinizi ve adınızı yazın